Moučníkářka 1250 receptů / Jan Kettner, 1926
Kompletní specifikace
Moučníkářka 1250 receptů na moučníky / Jan Kettner, 1926 - vazba: tvrdá, stav: zachovalá, vytisklo: Dělnické družstvo tiskařské v Plzni, stran 277
Moučníkářka je praktická kuchařská kniha, obsahující 1250 vyzkoušených receptů na moučníky, jest nepostradatelnou příručkou pro kuchaře, kuchařky, pro hotely, hostince, pro domácnost, vůbec pro každého, kdo miluje dobrou moučnou stravu. Kniha tato má vyplniti citelnou mezeru v odborné kuchařské literatuře.
Přeji všem, kdož se budou říditi mými předpisy mnoho zdaru.
AUTOR
- Praktické pokyny
- Vysvětlivky výrazů a zkratek v textu používaných
- Vaření cukru
- Cukrová poleva
- Omáčky a krémy k moučníkům
- Krém k plnění dortů a jiného pečiva
- Záviny (štrudle)
- Záviny solené (bez cukru)
- Bramborové moučníky
- Moučníky z nudlového těsta
- Solené moučníky z nudlového těsta
- Slané moučníky s použitím palačinek
- Moučníky ze žemliček
- Nákypy
- Pudingy
- Studené pudingy
- Flamri
- Studené pevné krémy
- Bavorský krém se smatanou
- Anglické krémy na způsob bavorských
- Pařížské krémy
- Sladké rosoly
- Zmrzlina
- Rozličná úprava zmrzliny
- Různé moučníky
- Obyčejné moučníky
- Moučníky s kvasnicemi
- Nádivky do kvasnicových a máslových moučníků
- Koláče
- Dorty z kvasnicového těsta
- Pečivo z křehkého těsta, též k čaji
- Čajové a drobné pečivo
- Bonbony
- Dorty
- Smažené pečivo
- Zavařování ovoce
- Ovocné šťávy
- Studené a teplé nápoje k moučníkům
- Záchranná stanice, domácí prostředky